Vier aanhoudingen in internationaal drugsonderzoek

De politie in Rotterdam heeft vier mannen aangehouden in een internationaal onderzoek naar drugshandel. Dat gebeurde ruim twee weken geleden onder leiding van de officier van justitie in Rotterdam, maakte de politie woensdag bekend.

De mannen werden 19 juni opgepakt bij doorzoekingen in hun woningen in Rotterdam. Daarnaast werden een café en nog eens vier woningen doorzocht. Twee van deze woningen werden als 'safe house' gebruikt. Daar werden naast enkele kilo's heroïne ook versnijdingsmiddel, een vuurwapen en ruim twee ton in contanten gevonden. Al het materiaal werd in beslag genomen samen met sieraden en auto's van de verdachten.

Frankrijk heeft inmiddels om de uitlevering van de vier mannen gevraagd. Bij de aanhouding van de vier werden nog eens drie andere mannen aangehouden, maar zij mochten na verhoor weer naar huis.

In het onderzoek werd samengewerkt met politie uit Frankrijk en België, omdat op basis van informatie uit deze landen het onderzoek in Nederland begin dit jaar begon. Bij de aanhouding waren ook Franse en Belgische agenten aanwezig.