'Zonnepanelen subsidie-site' slecht bereikbaar

Mensen die een subsidie willen aanvragen voor nieuwe zonnepanelen kunnen tijdelijk een formulier downloaden en die per e-mail of post indienen. De maatregel is genomen, omdat de website via welke de aanvragen moeten worden gedaan zeer slecht bereikbaar is, meldt de verantwoordelijke voor de subsidieverlening, Agentschap NL.

Sinds maandag is een nieuwe subsidieregeling voor de aanschaf van zonnepalen van kracht. Maandag bleek echter de website waar de subsidie van maximaal 650 euro kan worden aangevraagd slecht te bereiken is.

Agentschap NL stelt er alles aan te doen de site zo snel mogelijk weer open te stellen. Tot die tijd kan via de eigen site van het agentschap het formulier worden gedownload.

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen vijftien procent van het aankoopbedrag terugkrijgen. In totaal is er dit jaar voor de subsidie en de uitvoering van de regeling 22 miljoen euro beschikbaar. Daarmee kunnen zeker dertigduizend aanvragen worden gehonoreerd, aldus het agentschap.