Drukte op A28 na TT in Assen

Op de wegen rond Assen is het zaterdagmiddag extra druk door vertrekkende bezoekers van de TT. Volgens de ANWB is er sprake van een grote uittocht, al loopt het nergens echt vast. "Alles kan langzaam doorrijden", laat een woordvoerder weten.

Vooral op de A28 richting Hoogeveen is het extra druk. De ANWB had vooraf al gewaarschuwd voor extra verkeer vanwege het grote aantal bezoekers dat op de motorraces afkomt. Vorig jaar was de TT goed voor zo'n 131 duizend bezoekers.

De politie laat weten dat de afvoer van de bezoekers voorspoedig verloopt. "Vooralsnog zijn er nergens grote problemen", zegt een woordvoerder. Zaterdagochtend ging het wel mis op de A28 bij Staphorst, toen vijf auto's op elkaar botsten. De snelweg moest korte tijd worden afgesloten.

Zaterdagmiddag sloeg bij Zwolle een auto over de kop na een aanrijding met een vrachtwagen. Dat heeft echter geen gevolgen voor het verkeer uit Assen, meldt de ANWB.

De politie controleert automobilisten en motorrijders op de wegen rond Assen extra op het rijden onder invloed van alcohol.