Slechte weer blijft grotendeels uit

Het slechte weer dat voor donderdagavond was voorspeld, is grotendeels uitgebleven. Hier en daar waren wel een paar flinke onweersbuien, maar de zwaarste buien vielen vooral in de omringende landen, meldt weeronline.nl. "De grootste intensiteit is er inmiddels wel uit, maar misschien dat er nog wel een klap onweer voorkomt", vertelt een woordvoerder.

Het publiek van het Nijmeegse Goffertpark, waar donderdagavond de Red Hot Chili Peppers optreden, werd getrakteerd op een klein beetje verkoeling door een spatje regen. "Maar een heftiger gedeelte van de bui trok verder noordelijk over Nijmegen", aldus een zegsman.

Inmiddels heeft het KNMI de code geel, waarmee een weerwaarschuwing wordt gegeven, ingetrokken voor Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant en Zeeland. In de rest van het land is omstreeks 22.00 uur nog wel code geel van kracht.

Door het uitblijven van fikse buien blijft het naar verwachting wat langer zwoel donderdagnacht. "De verkoeling komt pas in de loop van de nacht, als een koufront Nederland binnentrekt", zegt de woordvoerder van weeronline.nl.

Vrijdag wordt het naar verwachting wisselend bewolkt, met in de middag regen- en onweersbuien langs de oostgrens. In de rest van het land blijft het droog. Aan zee wordt het zo'n 20 graden, in het oosten kan het kwik oplopen tot 25 graden.


Slechte weer blijft grotendeels uit (Foto: Novum)