Drukke carrière was oorzaak scheiding Katy Perry

Het drukke toerschema van Katy Perry was een van de voornaamste redenen van haar scheiding van Russell Brand. Dat onthult de zangeres in de muziekfilm Katy Perry: Part of Me, waarin ze openhartig is over haar privéleven.

In de documentaire, die op 5 juli uitkomt in de Verenigde Staten, is te zien hoe de 27-jarige Perry de vrije dagen tussen haar optredens gebruikte om tijd met Brand te kunnen doorbrengen. Toch ging het stel uiteindelijk uit elkaar.

De zangeres laat ook doorschemeren dat haar muziekcarrière voor spanning zorgde tussen haar en de 37-jarige Brand. "Ik dacht bij mezelf: als ik mijn levenspartner vind, hoef ik nooit meer te kiezen tussen hem en mijn carrière", vertelt ze volgens het Amerikaanse blad People in de film. "Later realiseerde ik me dat dat niet waar is. Het sprookje dat ik voor ogen had, bestaat niet."

Perry zegt in haar carrière en persoonlijk leven altijd alles te doen om iets te laten slagen, zo ook tijdens haar huwelijk. "Ik heb alles gedaan wat nodig was, maar het was niet genoeg."