Botsing komt Duitser duur te staan

Een botsing tegen een vangrail op de A1 bij Apeldoorn is een 44-jarige Duitse automobilist vrijdag duur komen te staan. De man bleek ruim twintigduizend euro contant geld in zijn auto te hebben liggen. Hoe hij aan dat geld kwam, kon hij niet uitleggen. De Duitser is vastgezet op verdenking van witwassen, meldt de politie.

De man botste rond 17.15 uur op de vangrail. Medeweggebruikers stopten op de vluchtstrook en belden de politie. Zij dachten dat de man te veel had gedronken, omdat hij voor het ongeluk al slingerend en met wisselende snelheden had gereden.

Uit een blaastest bleek dat de Duitser niet had gedronken. Toch moest hij mee naar een politiebureau, waar de man een valse naam opgaf. Agenten kwamen echter achter zijn identiteit en zagen dat de Duitse politie het rijbewijs van de man eerder heeft ingenomen.

De verdachte verklaarde volgens de politie dat hij erg moe was. Ook zou hij medicijnen hebben gebruikt. Van de man is een bloedmonster afgenomen om vast te stellen of het medicijngebruik zijn rijgedrag heeft beïnvloed.

Het aangetroffen geld en de dure Mercedes van de Duitser zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt nog of de twintigduizend euro met criminaliteit is verdiend.