Spanje op zijn hoede voor Frankrijk

Spanje staat vanavond in de kwartfinale van het EK voor een lastige opgave. De regerend Europees en wereldkampioen neemt het op tegen Frankrijk, een land waarvan het nog nooit won op een groot toernooi.

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque loopt niet weg voor de favorietenrol, maar verzekert dat van onderschatting geen sprake zal zijn. "Frankrijk heeft Spanje vaak verslagen in belangrijke wedstrijden. We zullen zaterdag zien of we weer een stap vooruit hebben gezet en het verleden achter ons kunnen laten."

Waar Spanje in poule C als groepswinnaar uit de bus kwam, eindigde Frankrijk na een 2-0 nederlaag tegen Zweden in poule D als tweede. Sterren als Karim Benzema en Franck Ribéry wachten dit toernooi nog altijd op hun eerste doelpunt voor Les Bleus.

Sergio Ramos, ploeggenoot van Benzema bij Real Madrid, beseft dat het zomaar om kan slaan. "Karim blijft een geweldige voetballer. Hij werkt hard voor het team en maakt het verschil. Als je hem een minuutje uit het oog verliest, komt dat je duur te staan." De centrale verdediger is er dan ook niet gerust op. "Ik hoop dat hij een slechte dag heeft. Anders kan hij ons wel eens pijn gaan doen."