Blatter vindt doellijntechnologie noodzakelijk

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft na het EK-duel tussen Engeland en Oekraïne toegegeven dat er snel doellijntechnologie moet komen. "Na dinsdagavond is doellijntechnologie geen mogelijkheid meer, maar een noodzakelijkheid", zei de Zwitser.

De Oekraïners werd tijdens de 1-0 nederlaag een zuiver doelpunt onthouden. Verdediger John Terry haalde na een uur spelen een poging van Marko Devic achter de doellijn weg. De arbitrage nam dat echter niet waar. Als het doelpunt was toegekend, had het gastland nog een treffer nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Bondscoach Oleg Blokhin toonde na de wedstrijd al zijn verontwaardiging. "Er zijn vijf scheidsrechters op het veld en de bal was vijftig centimeter achter de lijn. Toch hebben ze het niet gezien. Waarom zijn er eigenlijk vijf scheidsrechters?"

De Europese bond maakt in Polen en Oekraïne gebruik van twee extra assistenten naast de doelen, een mogelijk alternatief. UEFA-voorzitter Michel Platini is geen voorstander van doellijntechnologie.

Er worden momenteel wel twee systemen met doellijntechnologie getest in Engeland en Denemarken. Daarover neemt de FIFA 5 juli een beslissing.