Van der Wiel: "Iets mis tussen mij en team"

Gregory van der Wiel trok vlak na de uitschakeling van Oranje een opmerkelijke conclusie. Volgens de verdediger werd hij te weinig aangespeeld door zijn ploeggenoten.

Nederland verloor ook zijn derde groepsduel, waardoor een vroegtijdige uitschakeling nu al een feit was. Van der Wiel beseft dat Portugal beter was dan Oranje. "Er was geen houden aan in de counter, terwijl er in het begin niks aan de hand was. Cristiano Ronaldo verdedigde zelf niet mee en dan kom ik ook niet in mijn spel", legt de Ajacied uit aan RTL 4.

Van der Wiel stelde zelf teleur op het EK, maar legt de schuld daarvoor niet alleen bij zijn eigen persoon. "Ik heb het gevoel dat ik niet op mijn kwaliteiten ben gebruikt", aldus de verdediger. "Ik stond vaak vrij, maar dan kreeg ik de bal niet. Er is iets mis tussen mij en het team. Dit is een grote deceptie."

Nederland verloor het duel tegen de Portugezen uiteindelijk met 2-1. Rafael van der Vaart opende nog wel de score voor de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk, maar twee treffers van Cristiano Ronaldo dompelde Oranje alsnog in rouw.