Toekomstige Wii U-spellen te koop via smartphone

Gamers kunnen in de toekomst onderweg in de bus of trein via hun smartphone een game kopen en op de Wii U installeren. Daarbij wordt gebruikgemaakt van Miiverse, een online wereld van Nintendo die via verschillende apparaten te benaderen is. Dat heeft topman Satoru Iwata gezegd in gesprek met investeerders.

De Wii U lijkt de eerste spelcomputer te worden waarbij Nintendo zich op digitale distributie richt. Naast het online kopen van spellen, kunnen op de nieuwe spelcomputer van de Japanse gamegigant ook films online afgespeeld worden.

"Voor de Wii U wilden we vanaf het begin al dat mensen de vrijheid kregen games te downloaden of in de winkel te kopen", zei Iwata tegen investeerders. Volgens de topman van Nintendo zijn er geen restricties.

Hoewel Nintendo zich meer richt op het downloaden van allerlei vormen van entertainment beschikt de Wii U niet over een harde schijf. Alle gegevens worden opgeslagen op flashgeheugen. De opslagcapaciteit kan worden uitgebreid met los aan te schaffen geheugenkaartjes of een externe harde schijf.


Toekomstige Wii U-spellen te koop via smartphone