Doden bij zelfmoordaanslag Nigeria

Een zelfmoordaanslag op een politiebureau in de Nigeriaanse stad Maiduguri heeft vrijdag aan zes mensen het leven gekost. Zestien mensen raakten gewond en zijn in een ziekenhuis opgenomen. Dat heeft een bron bij een ziekenhuis in de stad bekendgemaakt. De politie sprak van drie doden.

De bron bij het ziekenhuis meld dat de lichamen vrijdag werden binnengebracht. Volgens de politie kwamen een agent en twee burgers om het leven. Overheidsfunctionarissen hebben in het verleden echter vaker dodentallen gebagatelliseerd.

Enkele uren voor de aanslag kwam in een ander deel van de stad een man om bij een explosie. Het vermoeden is dat hij een bom probeerde te plaatsen, maar dat deze voortijdig afging.

Tot dusver heeft niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. De radicaalislamitische sekte Boko Haram heeft echter eerder dergelijke aanslagen gepleegd.

De Amerikaanse ambassade deed donderdagavond nog een waarschuwing uitgaan. Amerikanen worden ontmoedigd naar Maiduguri te reizen omdat 'de situatie alleen maar erger zal worden'.