'Marion Cotillard duikt in filmrol'

Actrice Marion Cotillard leeft zich helemaal uit in haar filmpersonages. Dat vindt regisseur Jacques Audiard. "Er zijn veel acteurs, maar weinig die echt in een personage duiken zoals Marion dat kan", vertelt de Fransman op het filmfestival in Cannes tijdens een persconferentie over zijn drama De Rouille et d'Os. "Ze kan daar heel ver in gaan."

Audiard, die drie jaar geleden in Cannes een prijs won voor zijn film Un Prophète, wilde Cotillard graag in zijn drama na het zien van haar werk. "Ik was diep onder de indruk van La Vie en Rose en Marions rol daarin. Ze is een heel sensuele en vitale actrice." Voor haar rol als Édith Piaf in La Vie en Rose won de 36-jarige Cotillard een Oscar.

In het drama De Rouille et d'Os speelt de Franse actrice een orkatrainster die na een ongeluk tijdens haar werk haar beide benen verliest. Haar uitbundige leven verandert in een klap.

Cotillard kon zich haar personage niet meteen voorstellen. Dat was de reden om de rol te spelen, vertelt ze. "Het idee om het personage in de loop der tijd te leren kennen, vond ik heel spannend. Ieder avontuur is anders, dat vind ik leuk aan acteren."

Naast Cotillard is ook de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts te zien. Hij speelt een gesloten bokser die bevriend raakt met Stéphanie. De Franse actrice voorspelt een glansrijke carrière voor hem. "Hij is net als DiCaprio en Daniel Day Lewis. Hij springt in een project", aldus de actrice.

De Rouille et d'Os dingt mee naar de Gouden Palm die op de laatste dag van het festival op 27 mei wordt uitgereikt. De film draait vanaf 14 juni in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 21 juli is Cotillard bovendien te zien in Christopher Nolans The Dark Knight Rises.