'Van der Sloot vecht uitlevering aan'

Joran van der Sloot wil zijn op handen zijnde uitlevering aan de Verenigde Staten aanvechten. Dat heeft advocaat Maximo Altez laten weten, melden Peruaanse media. Van der Sloot kreeg dinsdag in de Piedras Gordas-gevangenis bezoek van een rechter in verband met de uitlevering.

De VS heeft om de uitlevering van Van der Sloot gevraagd. De Nederlander zit in Peru een straf van 28 jaar uit voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores. In de VS moet hij terechtstaan voor de afpersing van de Beth Holloway, de moeder van Natalee die in 2005 op Aruba verdween. Hij kan in de VS tot maximaal 25 jaar cel worden veroordeeld.

Van der Sloot, die hoofdverdachte in de zaak is, wordt ervan verdacht 250 duizend dollar te hebben gevraagd aan de moeder in ruil voor informatie over de vindplaats van haar dochter. Van der Sloot wist uiteindelijk 25 duizend dollar los te krijgen maar hield zijn woord niet en vertrok met het geld naar Peru.

Volgens zijn advocaat tijdens zijn strafzaak in Peru Jose Jimenez Navarro is het vrijwel zeker dat Van de Sloot binnen enkele maanden uitgeleverd wordt. Hij staat de Nederlander overigens niet bij in de uitleveringszaak. Het lijkt erop dat zijn voormalige advocaat Maximo Altez de zaak behandelt, maar dit kon Jimenez Navarro niet bevestigen. Altez was niet bereikbaar voor commentaar.

Uiteindelijk neemt de Peruaanse minister van Justitie de beslissing over de uitlevering nadat het Hooggerechtshof zich over de zaak heeft gebogen.