'Uitlevering Joran van der Sloot aan VS op handen'

Joran van der Sloot wordt mogelijk snel uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Volgens zijn voormalige advocaat Máximo Altez heeft de FBI genoeg bewijs gevonden om hem te veroordelen voor het afpersen van de familie Holloway, schrijven Peruaanse media.

Vlak voor de veroordeling van Van der Sloot in januari lieten de Amerikaanse autoriteiten al weten hem snel naar Alabama te willen halen. Van der Sloot beloofde tegen betaling van 25 duizend dollar te vertellen waar het lichaam van Natalee Holloway ligt. Deze informatie heeft hij echter nooit prijsgegeven.

Van der Sloot zit momenteel in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores. In de Verenigde Staten kan hij daar bovenop nog eens 25 jaar krijgen voor het afpersen van de familie Holloway. Het is de bedoeling dat hij na een eventuele veroordeling in Amerika teruggaat naar Peru om daar zijn eerste straf uit te zitten. Daarna moet hij dan in de VS opnieuw de gevangenis in.

Van der Sloot geldt nog altijd als een van de hoofdverdachten voor de verdwijning van de 18-jarige Natalee Holloway. De vrouw verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op het Caribische eiland. Begin dit jaar werd ze doodverklaard door de rechter.