FOK!filmtips van de dag: Doctor in the House (1954)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Doctor in the House poster 

Vandaag wordt het weer tijd om een film op te nemen. Al om 12.30 uur is op BBC2 de FOK!filmtip van de dag te zien, de klassieke komedie Doctor in the House met Dirk Bogarde en Muriel Pavlow. In de lachfilm uit 1954 draait het om een groep recalcitrante medische studenten met een nogal vreemde opvatting over anatomie en een gedeelde voorliefde voor het vrouwelijk lichaam. Het zijn ook net FOK!kers.

 Doctor in the House 2
In 1955 was deze 'oerkomische' film geschikt voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Doctor in the House was het eerste deel in een reeks doctor-films en werd gevolgd door Doctor at Sea (1955), Doctor at Large (1957), The Doctor's Dilemma (1958), Doctor in Distress (1963), Carnaby, M.D. (1966) en Doctor in Trouble (1970). Doctor in the House was in 1954 de bestbezochte film van Groot Brittannië. De film was gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard Gordon, die een cameo in de film heeft als anaesthetist.


Een fragment uit Doctor In The House.