Negen aanhoudingen na overval juwelier Rotterdam

De politie heeft dinsdag negen verdachten opgepakt na een overval op een juwelier in Rotterdam. Zeven van hen bleken echter niets met de overval te maken te hebben, laat de politie weten.

Rond 11.00 uur kwamen vijf mannen een juwelierszaak aan de West-Kruiskade binnenstormen. Omdat de juwelier snel alarm wist te slaan, konden twee overvallers direct worden aangehouden. De andere drie wisten echter te ontkomen. De juwelier en zijn vrouw, die tijdens de overval in de zaak aanwezig waren, zijn niet gewond geraakt.

Kort na de overval hield de politie in de Oostervantstraat twee mannen aan die in een auto met Brits kenteken zaten. Ze voldeden gedeeltelijk aan het signalement dat getuigen hadden opgegeven. Bij een inval in diezelfde straat hield een arrestatieteam vervolgens nog eens vijf verdachten aan.

De zeven mannen die in de Oostervantstraat zijn aangehouden, bleken niets met de overval te maken te hebben. Zes van hen werden op vrije voeten gesteld. De zevende is vastgehouden, omdat hij nog een celstraf van 55 dagen had openstaan.