Jongens gepakt voor nepwapenarsenaal

Twee 17-jarige jongens zijn zaterdag aangehouden, omdat een van hen in zijn ouderlijke woning in Kwintsheul een arsenaal aan nepwapens had. De politie kwam het tweetal op het spoor, nadat de jongens een foto van wapens op internet hadden gezet. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Agenten doorzochten zaterdagochtend eerst de ouderlijke woning van een van de jongens in Wateringen. Daar vonden zij echter geen wapens. De jongen werd aangehouden en hij verklaarde op het politiebureau dat de wapens op de foto van een vriendje uit Kwintsheul waren.

In de slaapkamer van dit 17-jarige vriendje vonden agenten namaakzwaarden, knuppels, twee balletjespistolen, een hogedrukpistool, een namaakriotgun, een automatisch balletjespistool, een kruisboog, een samoeraizwaard, een duikmes en meerdere stiletto's. Terwijl de agenten bezig waren met de doorzoeking, kwamen de bewoners van het huis thuis. De 17-jarige jongen werd aangehouden.

Omdat de wapens nep bleken te zijn, mochten de beide jongens na verhoor weer naar huis. Een officier van justitie gaat bepalen wat de gevolgen voor het tweetal zijn. De wapens zijn in beslag genomen. De politie waarschuwt dat veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, in Nederland verboden zijn omdat ze zo veel lijken op echte vuurwapens.