Meer details 'Die Hard 5' vrijgegeven

Bruce Willis en Jai Courtney spelen vader en zoon in het vijfde deel van de Die Hard-reeks: A Good Day to Die Hard. De film wordt door John Moore (Max Payne) geregisseerd. De CEO van Fox, Tom Rothman, heeft dit weekend op een zeer omslachtige en onsamenhangende manier details vrijgegeven over de inhoud van de film.

Het verhaal introduceert de verloren zoon van John McClane: John 'Jack' McClane. Volgens Rothman is de dynamiek tussen de twee "zeer bruut""Het leuke van dit alles in A Good Day To Die Hard - en er is een geweldig moment waarin hij zegt 'It's as good a day as any to die' - maar het is echt een vader/zoon-verhaal. Hij denkt dat zijn zoon een mislukkeling is, maar het is eigenlijk het tegenovergestelde. Dat kind is meer als zijn vader dan de vader zelf. Net zoals alle andere, klassieke Die Hard-films is het emotioneel beladen en zeer bruut."

De film gaat zich in plaats van Amerika deze keer in Rusland plaatsvinden. Rothman: "Het is volledig gezet in Rusland. Nou, er zijn wel enkele scènes in New York, maar het is John McClane die naar Rusland gaat en ik denk dat de technische term...dat ik denk ik niet op MTV mag zeggen, maar... hij verneukt alles." In een interview met Collider ging Rothman in op dezelfde zaken, alleen hier praatte hij meer over het verhaal. "Ik hou echt van deze film. Het heet A Good Day to Die Hard en twee dingen maken de film nieuw. 1) John McClane, de ultieme Amerikaanse held, gaat naar Rusland. Metaforisch gezien als een vis uit het water, maar hij is volledig uit het water. En 2) Het is een echt vader en zoon-verhaal met John McClane, een zeer goede politieagent maar een waardeloze vader. Hij heeft een volwassen zoon waar hij niet veel mee praat. Verder denkt McClane dat zijn zoon een verneukt kind is - dat is overigens een technische term."

Verder in het interview licht Rothman toe waarom er voor Rusland is gekozen. "Dus hij gaat naar Rusland om, dat denkt hij, de borg voor zijn zoon te betalen. Hier blijkt dat zijn zoon niet een verneukt kind is, maar juist het tegenovergestelde. Sterker nog, de appel is niet ver van de boom gevallen, de appel is helemaal niet van de boom gevallen, de zoon is een stoerdere John McClane dan zijn vader John McClane."

Volgens de planning is A Good Day To Die Hard op 13 februari 2013 te zien.

Die Hard 5