[NBA] Ook Knicks en Mavericks naar play-offs

New York Knicks en Dallas Mavericks hebben zich zondag geplaatst voor de play-offs in de NBA. De Knicks, waar Dan Gadzuric op de bank bleef, wonnen met 113-112 bij Atlanta Hawks. Carmelo Anthony scoorde 39 punten voor de New Yorkers. De Mavericks, de regerend kampioenen, kwamen niet in actie.

Voor de laatste play-offstek in de Western Conference strijden Utah Jazz en Phoenix Suns. In het Oosten gaat de strijd tussen Philadelphia 76ers en Milwaukee Bucks. Geen van die vier ploegen speelde zondag.

Los Angeles Lakers deed dat wel en had in eigen huis twee verlengingen nodig om zich van Oklahoma City Thunder te ontdoen: 114-106. Oklahoma City had een goede start en nam in de tweede helft een voorsprong van achttien punten. De Lakers speelden toen al zonder Meta World Peace, die zijn naam geen eer aan deed en James Harden een elleboogstoot had verkocht.

Nadat Kobe Bryant de Lakers langszij had geleid miste Kevin Durant een kans om de bezoekers in de slotseconden te laten winnen. Ook in de eerste verlenging was er bij een gelijkstand in de laatste tellen een kans voor Oklahoma City. Nu miste Russell Westbrook, waarna de Lakers in de tweede verlenging de zege uit het vuur sleepten.

Overige uitslagen NBA zondag
Charlotte Bobcats - Sacramento Kings 88-114
Miami Heat - Houston Rockets 97-88
Detroit Pistons - Toronto Raptors 76-73
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers 114-98
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 88-93
Denver Nuggets - Orlando Magic 101-74
Los Angeles Clippers - New Orleans Hornets 107-98