Politiebond houdt vast aan eerdere looneis

Politievakbond ACP gaat toch weer drie procent extra salaris eisen. Dat heeft het bondsbestuur besloten, meldt de bond zaterdag. Eerder maakte de ACP al bekend de inzet voor een nieuwe cao voor de politie te heroverwegen.

De bonden besloten tot de heroverweging nadat na het sluiten van de cao voor gemeenteambtenaren toch ruimte lijkt te zijn voor meer salaris. De ambtenaren krijgen er in het vrijdag gesloten akkoord twee procent bij en ontvangen een eenmalige uitkering. De politiebonden hadden gezien de huidige financiële situatie hun looneis van drie procent extra juist laten vallen.

Het bondsbestuur is ervan overtuigd dat de achterban een nullijn voor het salaris niet kan accepteren, 'gezien de afgesproken loonsverhogingen bij de cao voor gemeenteambtenaren'. "Het kan niet zo zijn dat politiemensen op de nullijn worden gezet, terwijl anderen loonsverhogingen kunnen afspreken."

De dagelijkse besturen van de ACP, en de andere politiebonden NPB en VMHP komen maandag bij elkaar om te praten over de gevolgen van het mislukken van de onderhandelingen in het Catshuis voor de onderhandelingen voor de politie-cao.

De bonden lieten vrijdag overigens nog weten dat het cao-traject in een 'cruciale fase' zit. Zij zouden minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) duidelijk hebben gemaakt dat de achterban op korte termijn duidelijkheid wil hebben over het wel of niet hervatten van de onderhandelingen.

Politiemedewerkers voeren al sinds begin maart actie vanwege de vastgelopen onderhandelingen. Sinds vorige week praten de bonden weer met Opstelten. Het ging toen echter om informele en verkennende gesprekken.