Noord-Brabantse overvalbende opgerold

De politie heeft met de aanhouding van vier verdachten tussen de 17 en 22 jaar vermoedelijk tientallen inbraken rond Helmond, Deurne en Gemert opgelost. Ze hebben tussen half februari en eind maart onder meer negentien auto's gestolen in Noord-Brabant , laat de politie vrijdag weten.

De politie stelde begin maart een groot onderzoek in na twee vergelijkbare inbraken in Helmond en Beek en Donk. De voordeur zat in beide gevallen niet op het nachtslot. Bij de eerste werd een gaskraan opengezet en een kaars aangestoken terwijl de bewoners thuis waren, maar er ontstond er geen brand.

Uit een analyse van de politie bleek dat vanaf half februari 47 soortgelijke inbraken in de regio waren gepleegd. In negentien gevallen werd een auto gestolen met behulp van een in een woning gevonden autosleutel.

Het onderzoek leidde al snel naar een 22-jarige Helmonder. Een 17-jarige plaatsgenoot werd eind maart aangehouden toen hij in een gestolen auto rondreed. Hij droeg ook een vuurwapen bij zich. De weken erna werden nog drie Helmonders van 19 en 22 jaar opgepakt. Een van hen wordt alleen verdacht van heling.

De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en vastgezet. De drie jongsten hebben bekend bij een aantal inbraken betrokken te zijn geweest. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De negentien auto's zijn weer in het bezit van hun eigenaar.