Dautzenberg baan kwijt door steun aan pedoclub

Schrijver Anton Dautzenberg mag niet meer schrijven voor het blad Nederlands Pensioen & Beleggingsnieuws vanwege zijn steun aan pedofielenvereniging Martijn. Uitgever Financial Times heeft de samenwerking met zijn bedrijf opgezegd, zo laat Dautzenberg dinsdag weten.

Een groot pensioenfonds had eerder al aan de redactie van het blad verzocht Dautzenberg te ontslaan vanwege zijn werk voor Martijn. Hoofdredacteur Anke Claassen opperde toen dat hij publiekelijk pedofielen moest oproepen om zich te laten behandelen, maar Dautzenberg weigerde dat.

Dautzenberg heeft een advocaat in de arm genomen om het ontslag aan te vechten. "De vrijheid van meningsuiting wordt blijkbaar niet gerespecteerd door elk journalistiek medium", zegt Dautzenberg in een reactie. Ook Dautzenbergs compagnon Erik Hannema mag niet meer schrijven voor Nederlands Pensioen & Beleggingsnieuws.

De 44-jarige Dautzenberg werd vorig jaar uit protest tegen het dreigende verbod lid van Martijn, ondanks dat hij het gedachtegoed van de organisatie niet steunt. Hij werd na zijn openlijke steunbetuiging meerdere malen met de dood bedreigd, waarna hij eerder dit jaar aangaf te stoppen met zijn actieve betrokkenheid bij de vereniging.