Schrijver stopt steun pedoclub na bedreiging

Vanwege bedreigingen aan het adres van zijn familie stopt schrijver Anton Dautzenberg zijn steun aan pedofielenvereniging Martijn. Dit heeft de Tilburgse auteur vrijdag tijdens een persconferentie verklaard.

Dautzenberg werd naar eigen zeggen uit 'sympathie en mededogen' lid van de pedofielenvereniging. Ook wilde hij protesteren tegen de hetze tegen pedofielen in Nederland. Diverse bekende Nederlanders zouden hem steunen, maar zij durfden dat niet publiekelijk te doen.

De auteur meldt op zijn website dat hij te doen heeft met pedofielen. "Ik geef het je te doen, eerlijk verslag doen van je fantasieën en wensen, daar ook nog over willen praten, verantwoording willen afleggen zelfs, om daarna verklaard te worden tot dé paria van onze samenleving."

Voorzitter Marthijn Uittenbogaard van de pedofielenvereniging heeft begrip voor de situatie. "Als je je moeder huilend aan de telefoon krijgt, dan snap ik dat je geen andere keuze hebt dan je steun in te trekken." Desalniettemin betreurt hij het besluit van de schrijver.