TV-drama Dustin Hoffman stopt door dode paarden

De Amerikaanse dramaserie Luck met Dustin Hoffman en Nick Nolte is abrupt tot een einde gekomen. Betaalzender HBO heeft de stekker uit de serie over paardenraces getrokken nadat drie paarden op de set waren overleden. "Veiligheid is altijd van het grootste belang", staat te lezen in een verklaring op de website van de zender.

Dinsdag overleed een derde paard door een ongeluk op de set tijdens opnamen voor de tweede aflevering van het tweede seizoen van de serie. Die aflevering is niet afgerond en HBO heeft besloten ook de eerste aflevering niet uit te zenden. De laatste afleveringen van het eerste seizoen zijn wel op de betaalzender te ontvangen.

"We hebben altijd de hoogste veiligheidstandaarden gebruikt voor de productie, hoger dan welk protocol in de paardenrace dan ook", verklaren de producenten van de serie. "Ongelukken gebeuren tragisch genoeg en het is onmogelijk te garanderen dat er in de toekomst niets gebeurt." Eerder kregen twee paarden een spuitje, nadat ze ernstig gewond waren geraakt op de set.

Luck is sinds februari op de Amerikaanse zender te zien en kreeg goede kritieken. Het was de eerste grote tv-rol voor de 74-jarige Hoffman.


TV-drama Dustin Hoffman stopt door dode paarden (Foto: Novum)