Zumba Fitness zorgt voor positieve cijfers Majesco

Het fitnessspel Zumba Fitness is verantwoordelijk voor positieve cijfers bij uitgever Majesco. In het eerste kwartaal van het boekjaar draaide de uitgever met 66,2 miljoen dollar 37 procent meer omzet. Ten opzichte van vorig jaar steeg de winst met 900.000 dollar naar 7,7 miljoen dollar. Majesco dicht dit toe aan Zumba Fitness en Zumba Fitness 2 voor de Nintendo Wii.

De twee fitnessspellen voor de Nintendo Wii zorgen voor grofweg zeventig procent van de omzet. Van alleen Zumba Fitness 2 zijn sinds de release in november meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Wereldwijd staat de teller van de fitnessreeks op zes miljoen stuks.

Het bedrijf heeft zijn populaire fitnessreeks in februari uitgebreid met Zumba Fitness Rush voor Kinect. Van dit spel zijn nog geen verkoopcijfers bekendgemaakt.

Over het succes van Cooking Mama 4: Kitchen Magic voor de Nintendo 3DS en Camping Mama: Outdoor Adventures voor de Nintendo DS heeft het gamebedrijf niets gezegd. Beide spellen verschenen rond de kerst op de markt.


Zumba Fitness vlaggenschip voor Majesco (Foto: Novum)