Chinese meisjes willen tijdreizen door zelfmoord

Twee Chinese meisjes hebben een bizarre en tevens tragische poging gedaan om terug in de tijd te reizen. Na het zien van een populaire serie waren ze ervan overtuigd dat, door zelfmoord te plegen, het mogelijk was terug in de tijd te gaan.

Een van de meisjes was de afstandsbediening van de garagedeur kwijtgeraakt en was erg bang om dit aan haar ouders te melden. Haar vriendin vertelde haar dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. Ze konden immers terug in de tijd reizen.

Beiden schreven een afscheidsbriefje waarin ze hun plannen kenbaar maakten en sprongen in een zwembad waarin ze verdronken. 'Ik heb twee geheime wensen in het leven', schreef één van hen. "Een daarvan is om terug te reizen in de tijd naar de Qing-dinastie, om een film te  maken met de keizer. De andere is ooit door de ruimte te reizen."

Het tragische verhaal heeft tot ophef geleid in China. Het tijdstip waarop de serie wordt uitgezonden zou moeten worden aangepast. De Chinese overheid besloot vorig jaar al om series en films over tijdreizen aan banden te leggen. Ze worden niet meer uitgezonden tussen zeven en negen uur 's avonds