Huistra: "Publiek geeft kracht en energie"

FC Groningen legde PSV het vuur flink aan de schenen (3-0). Pieter Huistra, coach van de zegevierende ploeg, concludeert dat er wel degelijk vermogen in zijn team zit.

"Als je de inzet en de uitvoering van ons plan voor vandaag ziet, dan kun je ook tegen een van de topclubs van Nederland heel goed voor de dag komen. Dan is de conclusie dat we best aardig kunnen voetballen", aldus Huistra nog afloop van het duel tegenover Eredivisie Live.

FC Groningen oogt opvallend sterk tegen de topclubs. De oefenmeester dankt de goede prestaties tegen deze ploegen aan de energie die vrijkomt bij zijn ploeg als ze een tegenstander van formaat in de Euroborg treffen.

"Wees blij dat het zo gaat. Als van tevoren alles wetenschappelijk bepaald zou zijn wie welke wedstrijd zou winnen, dan zou de sport ook niet erg boeiend meer zijn. Het geloof hier in eigen huis, met al dat publiek erachter, dat geeft heel veel kracht en energie. Onze jongens willen hier graag voetballen en dat stralen ze aan alle kanten uit", besloot Huistra.