Van Gerwen wint UK Open Qualifier en gooit 9-darter

Michael van Gerwen heeft de tweede UK Open Qualifier in Crawley gewonnen. In de finale rekende hij af met Dave Chisnall. Het werd 6-1 voor Mighty Mike. In de vierde leg gooide hij zelfs een 9-darter. Deze zege levert hem zesduizend Engelse pond op, omgerekend zo'n zevenduizend euro.

De 21-jarige darter moest met twee Premier League-spelers afrekenen om de finale te bereiken. Van Gerwen gunde Andy Hamilton twee legs en Simon Whitlock kreeg geen kans om een leg te pakken. Van Gerwen gunde Whitlock geen leg. Chisnall moest nog twee Nederlanders verslaan om de finale te bereiken. In de kwartfinale was hij te sterk voor Roland Scholten(6-1). Daarna moest ook Vincent van der Voort zijn meerdere erkennen in Chizzy, het werd 6-3.  

De dagzege gisteren was voor Wes Newton, hij versloeg de Belg Kim Huybrechts met 6-3. Er zijn in totaal acht kwalificatietoernooien op weg naar de UK Open. Een goed resultaat in de kwalificatietoernooien zorgt ervoor dat je later kunt instromen tijdens de UK Open. Het eindtoernooi heeft plaats begin juni.