Djokovic krijgt Laureus Award

Novak Djokovic heeft vandaag in Londen de prestigieuze Laureus Award in ontvangst genomen, de prijs voor de beste sportman van het jaar. Bij de vrouwen ging de award naar de Keniaanse atlete Vivian Cheruiyot.

Djokovic kende in 2011 een zeer succesvol jaar met winst op drie Grand Slam toernooien. Cheruiyot werd wereldkampioene op de 5.000 en 10.000 meter. Beide kregen de meeste stemmen van een jury bestaande uit 47 oud-topsporters. FC Barcelona werd gekozen tot sportploeg van het jaar. Esther Vergeer was genomineerd in de categorie beste gehandicapte sporter, maar hier ging de titel naar de Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius. Vergeer won eerder wel in 2002 en 2008.

De prijs voor doorbraak van het jaar ging naar de 22-jarige Noord-Ierse golfer Rory McIlroy, mede vanwege zijn overwinning op de US Open. Zijn landgenoot Darren Clarke, ook een golfer, kreeg de Laureus Award voor de comeback van het jaar. Ook was er een Lifetime Achievment Award, deze ging naar de Engelse voetballegende Bobby Charlton.