Hondje uit The Artist met pensioen

De Jack Russell uit de stomme film The Artist gaat van zijn ouwe dag genieten. Het hondje is oud en wil alleen nog maar 'in de zon bij het zwembad' liggen. Dat zegt een van zijn baasjes tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Uggie, zoals het hondje heet, heeft de pensioengerechtigde leeftijd van 10 jaar bereikt. "We dwingen onze honden nergens toe", vertelt begeleider Sarah Clifford. "Uggie heeft er nog steeds veel plezier in, maar hij wordt een beetje langzaam." Zijn broertje Dash wordt klaargestoomd om in zijn voetsporen te treden.

De beroemde hond uit The Artist heeft nog een paar optredens voor de boeg en gaat daarna achter de geraniums. De Jack Russell gaat nog naar de Golden Collar Awards, waar hij kans maakt op twee prijzen voor zijn rollen in The Artist en Water for Elephants. De Golden Collars Awards eren de beste acteerprestaties van honden in films en op televisie. Uggie moet het onder anderen opnemen tegen Cosmo, het hondje uit Beginners.

Vorige week was Uggie nog te zien in de Britse tv-programma's BBC Breakfast en The Graham Norton Show. Als de Jack Russell zich sterk genoeg voelt, maakt hij ook zijn opwachting bij de Oscaruitreiking, waar The Artist is genomineerd voor tien gouden beeldjes.


Hondje uit The Artist met pensioen (Foto: Novum)