Recordaantal bezoekers voor Efteling

De Efteling heeft vorig jaar een recordaantal bezoekers ontvangen. Het attractiepark trok 4,1 miljoen bezoeker, honderdduizend meer dan in 2010, laat de Efteling maandag weten.

Het regenachtige weer in de zomer drukte het bezoekersaantal. Dat toch sprake was van een stijging, zou vooral door de opening van de attracties Raveleijn en Joris en de Draak komen.

Het park was voor het eerst het hele jaar open. "Maar dat is vooral gedaan om de bezoekers meer over het jaar te verspreiden en zo lange wachttijden te voorkomen", zegt een woordvoerder.

Een recordaantal bezoekers betekent niet automatisch een recordomzet, weet de woordvoerder. "Er is veel geïnvesteerd in de attracties en het hele jaar open blijven kost ook geld." De omzetcijfers worden in mei bekend.

Het middeleeuwse dorp Raveleijn kostte dertig miljoen euro en de raceachtbaan Joris en de Draak dertien miljoen. De kosten worden over een langere periode afgeschreven.

Dit jaar staat voor eind maart de opening van een groot pannenkoekenrestaurant gepland. Eind mei moet de fonteinshow Aquanura, die zeventien miljoen euro kost, in gebruik worden genomen. Dat wordt de grootste fonteinenshow van Europa en de op twee na grootste ter wereld. "Alleen in Las Vegas en Dubai staan grotere shows."


Recordaantal bezoekers voor Efteling (Foto: Novum)