Vertrek Ali Campbell heeft UB40 goed gedaan

UB40 is er niet op achteruit gegaan sinds het vertrek van frontman Ali Campbell. De zanger verliet de Britse band in 2008, wat de kwaliteit van de muziek juist ten goede is gekomen, vinden de overgebleven leden.

"Hoewel het vertrek van Ali insloeg als een bom, bleek de oplossing dichterbij dan we dachten. Zijn broer Duncan wilde wel in zijn plaats komen", vertelt UB40-saxofonist en -medeoprichter Brian Travers aan Novum Nieuws. "Hij is eigenlijk een betere zanger dan Ali, wil hard werken en gaat met hart en ziel voor de muziek en de band. Het heeft ons een enorme boost gegeven en heeft UB40 beter gemaakt."

De heren werken al een tijdje aan een nieuw album en hopen dat in maart uit te brengen. "De nieuwe liedjes die op dit album staan, zijn een langgekoesterde wens van de band", vertelt Travers. Hij noemt het werk 'de vertrouwde UB40 in een nieuw jasje' met daar 'veel andere muziekstijlen in verwerkt'. De heren zijn nog bezig countrylegende Willie Nelson naar de studio te lokken voor een duet op de cd.

UB40 is bekend van hits als Kingston Town, Red Red Wine en Here I Am. De band geeft op 28 januari een concert in het Muziekcentrum in Enschede.