FOK!filmtips van de dag: The Hills Have Eyes

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag is het een redelijk filmaanbod op de televisie met een achttal films. Het is een lastige keuze vanavond wat betreft de filmtip. Zo kunnen we om 22.50 uur op RTL7 de zeer geslaagde remake van de Wes Craven klassieker The Hills Have Eyes (2006) zien. 

Een Amerikaans gezin komt vast te zitten in de woestijn van New Mexico na een auto-ongeluk. Al snel komen ze er achter dat ze op het jachtterrein van een familie, bestaande uit zwaar gemuteerde mensen, zijn belandt. 

The Hills Have Eyes is een heerlijke horrorfilm van Alexandre Aja, die we ook kennen van Mirrors en de remake van Piranha. Wes Craven was de regisseur van The Hills Have Eyes (1977), maar koos bij deze verfilming voor de producerstoel. Een film die boven het gemiddelde in het genre uitstijgt.

Ben je een liefhebber van documentaires, dan is Nederland 2 de zender voor je vanavond. Om 23.50 uur is daar de indrukwekkende documentaire Rough Aunties (2008) te zien. Geen vrolijke kost, deze documentaire over een groep pittige tantes die lid zijn van de organisatie Bobbi Bear. Bobbi Bear strijdt om kinderverkrachters in Zuid-Afrika achter de tralies te krijgen. Daarnaast proberen ze de slachtoffers te steunen en komen daarbij hartverscheurende toestanden tegen. Een documentaire die je lang bij zal blijven.

Wat valt er voor de rest nog te zien. Voor de jeugdigen onder ons is er om 15.30 uur de politiek correcte kinderfilm Blijf (2011), van Lourens Blok te zien. Dramatisch geneuzel, op buurthuisfilm niveau, over afgewezen asielzoekers. Om 20.30 uur is er keuze uit de komedie Made of Honor (2008) op RTL5, op RTL8 de dramatische thriller Clean Break (2008) en op RTL7 de actiefilm Vertical Limit (2000). Om 22.30 uur op RTL5 de komedie My Best Friend's Girl (2008) en voor de nachtbrakers is er tenslotte om 00.55 uur op BBC1 Trees Lounge (1996) te zien.