Politie lost schoten na achtervolging Amstelveen

De politie heeft vrijdagnacht waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van drie mannen in Amstelveen. De jonge mannen zijn tussen de 18 en 19 jaar. Agenten hadden een achtervolging ingezet, nadat de bestuurder van een auto een stopteken negeerde. Niemand raakte gewond, meldt de politie zaterdag.

Agenten zagen rond 01.45 uur een bestuurder van een auto verkeersovertredingen maken en gevaarlijk rijden. De politie gaf de auto een stopteken, maar de bestuurder gaf daar geen gehoor aan en sloeg op de vlucht. Daarop werd een achtervolging ingezet met meerdere politiewagens.

Op de Keizer Karelweg werd de auto klemgereden. De bestuurder probeerde de politie nogmaals te ontkomen en reed in op de politieauto's. Uitgestapte agenten konden nog net op tijd wegspringen. De politie kon de voortvluchtende inzittenden in de Savornin Lohmanlaan alsnog aanhouden.

Tijdens de actie hebben agenten meerdere schoten gelost en raakten verschillende politiewagens beschadigd. De auto waarin de mannen reden bleek die nacht te zijn gestolen. De verdachten zitten nog vast.