[NBA] Bosh leidt Heat in marathonpartij langs Atlanta

Miami Heat heeft donderdag met grote moeite van Atlanta Hawks gewonnen. De bezoekers, waar Dwyane Wade en LeBron James geblesseerd waren, wonnen pas na drie verlengingen: 116-109. Chris Bosh nam met 33 punten zijn ploeg op sleeptouw, Mario Chalmers maakte 22 van zijn 29 punten na het derde kwart.

In de eerste helft van de partij nam Miami een voorsprong, maar de thuisploeg sloeg in het derde kwart terug. Atlanta leek ook in het vierde kwart op weg naar de zege, maar Bosh scoorde 0,6 seconden voor de laatste zoemer een driepunter om verlenging af te dwingen. Uiteindelijk maakten de bezoekers de klus af in de derde verlenging. Daarin scoorde Atlanta geen punt tegen zeven voor Miami.

Portland Trail Blazers bracht Los Angels Lakers de vierde nederlaag van het seizoen toe: 107-96. Gerard Wallace (31 punten) en Lamarcus Aldridge (28 punten) voerden de ploeg uit Oregon naar de vijfde zege in zes duels. De Lakers verloren al voor de vierde keer in acht wedstrijden. Kobe Bryant kwam tot dertig punten.

San Antonio Spurs won met 93-71 van Dallas Mavericks. Sacramento Kings hield zich de bezoekende Milwaukee Bucks net van het lijf. Het werd 103-100.

Bosh leidt Heat in marathonpartij langs Atlanta (Foto: Novum)