Regen bedreigt EK allround in Budapest

Het EK allround schaatsen in Budapest dit weekeinde wordt mogelijk verstoord door regen. De Europese titelstrijd wordt in de Hongaarse hoofdstad op een buitenbaan verreden. Op zaterdag wordt neerslag verwacht en ook op de derde dag van het EK is er kans op een bui, meldt Weeronline.

Op zondag staan de langste afstanden gepland. Dan kan de regen zorgen voor sterk verschillende omstandigheden voor de schaatsers.

Vrijdagmiddag is er bewolking in Budapest, maar blijft het wel droog als de vrouwen het EK beginnen met de 500 meter en de 3.000 meter. Het waait flink met een windkracht drie tot vier. Zaterdag gaat het in de loop van de middag regenen. Het programma begint dan vroeg, maar de 5.000 meter voor de mannen begint pas om 13.55 uur.

Zondag is de warmste dag van het EK met een temperatuur van rond de vijf graden. Naast regen krijgen de schaatsers dan ook te maken met pittige windvlagen.

Het is het tweede jaar op rij dat een EK op een buitenbaan wordt verreden. Vorig jaar werd Ivan Skobrev in het Italiaanse Collalbo Europees kampioen. De titelverdediger doet overigens wegens een schouderblessure niet mee.