Vragen over 'winkelende' slopers 't Loon

De vereniging van eigenaren van het verzakte winkelcentrum 't Loon in Heerlen is verontwaardigd over beelden waarop slopers te zien zijn die spullen uitzoeken uit een winkel. De vereniging heeft sloopbedrijf Beelen om opheldering gevraagd. Dat bevestigt een woordvoerder van de vereniging zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in regionale media.

Het filmpje staat op Youtube en is gemaakt door een omwonende van het inmiddels deels gesloopte winkelcentrum. Op de beelden is te zien hoe een medewerker van het sloopbedrijf schoenen uitzoekt in een magazijn van een schoenenwinkel en in een grote zak stopt.

Volgens de zegsman is de inventaris juridisch gezien van het sloopbedrijf. "Alles in het sloopgebied is van de firma Beelen. Dat is contractueel vastgelegd omdat ervan uit wordt gegaan dat alles als verloren moet worden beschouwd."

Het sloopbedrijf kan hierdoor niet achteraf aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging van eigendommen. "Maar deze beelden roepen natuurlijk wel vragen op en veroorzaken onrust. Daarom hebben we de beelden aan het bedrijf voorgelegd."

Tien winkels en een deel van de parkeergarage van 't Loon moesten worden gesloopt omdat de grond onder het winkelcentrum was verzakt. Het overgebleven deel van het winkelcentrum gaat in februari weer open.


Vragen over 'winkelende' slopers 't Loon