KPN 'verrast' door actie OPTA

KPN zegt verrast te zijn door het bericht van telecomwaakhond OPTA dat het bedrijf onder verscherpt toezicht is gesteld. KPN meent 'niet in strijd met de wet te hebben gehandeld'.

OPTA besloot om KPN extra in de gaten te houden vanwege 'geconstateerde gedragingen en overtredingen van het telecombedrijf'. Tegen deze overtredingen is al actie ondernomen, meldde de toezichthouder woensdag, zonder verdere details te geven.

KPN zegt niet precies te weten op welke overtredingen OPTA doelt. "Wij zijn ons bewust van enkele zaken waarover nu procedures lopen en waarop de berichtgeving betrekking zou kunnen hebben", schrijft het bedrijf in een verklaring. "Wij menen dat KPN in deze zaken, waarover reeds een aantal rechtszaken loopt, correct en niet in de strijd met de wet heeft gehandeld."

KPN zegt al eerder afspraken te hebben gemaakt met de OPTA over het bevorderen van correct gedrag van de werknemers. "KPN werkt met uitvoerige interne procedures om dit handvest nauwgezet na te leven."

KPN ontving in 2005 een boete van zeventien miljoen euro van de OPTA. Deze boete werd gegeven vanwege het verstrekken van 'ongeoorloofde kortingen aan zakelijke klanten'.


KPN 'verrast' door actie OPTA (Foto: Novum)