Monique van de Ven had relatie met David Soul

Monique van de Ven heeft ooit een relatie gehad met de Brits-Amerikaanse acteur en zanger David Soul. De actrice ontmoette Soul toen ze een Amerikaanse carrière nastreefde. Dat onthult Van de Ven maandag in De Kamer van Brabant van Omroep Brabant.

De presentator vroeg Van de Ven naar haar grootste geheim waarvan ze hoopte dat mensen het nooit te weten zouden komen. "Ik heb wel eens een relatie gehad met David Soul", bekent de actrice. "Dat wist echt niemand."

Volgens de 59-jarige Van de Ven eindigde de relatie omdat ze al een vriend had. "Daarom was het geheim, maar nu niet meer."

David Soul is bekend als detective Kenneth Hutchinson in de serie Starsky and Hutch, waarin hij tussen 1975 en 1979 te zien was. In de jaren zeventig scoorde de inmiddels 68-jarige Soul als zanger hits als Don't Give Up on Us en Silver Lady.

Van de Ven, bekend van films als Turks Fruit, was zeventien jaar getrouwd met regisseur Jan de Bont. Inmiddels is ze twintig jaar getrouwd met acteur en scenarioschrijver Edwin de Vries. Ze kregen samen twee kinderen. Hun eerste kind overleed op 1-jarige leeftijd aan een hersenvliesontsteking.