Zwangere vrouw Rob de Nijs geeft niet om kritiek

De echtgenote van Rob de Nijs ligt niet wakker van alle kritiek die ze door haar zwangerschap over zich heen kreeg. "Eerlijk gezegd interesseert het me geen reet", vertelt de 42-jarige Henriëtte aan Grazia. Eind september maakte De Nijs bekend dat hij op zijn 69e nog een keer vader wordt.

"Ik heb het naast me neergelegd dat mensen het belachelijk vinden", vertelt Henriëtte, die half maart moet bevallen. "Mensen uit onze omgeving kennen ons en staan achter ons. Daar gaat het om, niet wat een of andere anonieme schrijver op een site neerkalkt."

Henriëtte is zich wel bewust van de gevolgen van haar zwangerschap. "Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat een groot deel van de zorg op mijn schouders terecht zal komen. Aan de andere kant is Rob straks met pensioen en zal hij veel tijd hebben voor ons kindje."

Ook realiseert de 42-jarige zich dat haar echtgenoot mogelijk niet lang kan genieten van hun eerste spruit. "Ik weet dat de kans groot is dat ik alleen met het kindje zal overblijven, maar wie weet alles wel van tevoren? En egoïstisch, tjsa, is een kind krijgen sowieso geen egoïstische daad?"