OnLive nu beschikbaar op iOS en Android

OnLive, de streaming game service, heeft zijn horizon verbreed naar de mobiele apparaten die draaien op iOS en Android. De app is gratis te downloaden en de speciale controller is los te koop.

De gratis app is vanaf vandaag beschikbaar in de Store en Marketplace. Elke spel dat je al had gekocht - mocht je een early adapter zijn - is direct speelbaar. Alle OnLive-services zitten er bij inbegrepen: cloud saves, spectating en sociale mogelijkheden. Daarnaast is LEGO Batman gratis wanneer je de app binnenhaalt.

Wil of heb je de controller niet, dan biedt OnLive touchscreen controls aan. Verschillende ontwikkelaars hebben 25 games klaargestoomd om met die specifieke controls hun games speelbaar te maken. Deze games hebben een speciaal icoontje staan op hun infopagina binnen de OnLive-catalogus.

Rockstar heeft zich ook aangemeld en brengt meteen een speciale versie van L.A. Noire naar de service. Eind deze week is hij te huur.

De volgende systemen zijn in elk geval geschikt voor OnLive: iPad 2, HTC Flyer, HTC Jetstream, Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom en Kindle Fire. Dit zijn echter niet de enige. Het bedrijf hoopt dat de dienst dit najaar beschikbaar is in Nederland.