Strippers verhuren zichzelf als advocaat

In de zwaar beveiligde gevangenis in de stad Miami in de VS stappen gevangenen massaal over van advocaat. Er zijn namelijk ook strippers die zichzelf aanbieden als advocaat om hun cliënten vervolgens te plezieren.

Advocatenkantoren die niet meegaan met deze trend lopen dan ook risico om bajesklanten te verliezen. "Ze ontdoen zichzelf van hun beha en laten de mannen hun gang gaan," dat zegt advocaat Hugo Rodriguez. "De meeste van deze jonge aantrekkelijke dames zijn alleen maar in dienst om de gevangenissen te bezoeken. Elke advocaat kan een formulier ondertekenen. Er is geen manier om dit daadwerkelijk te verifiëren. Het systeem wordt misbruikt." Er zijn dames die 125 dollar voor een uurtje vragen om wat documenten af te leveren en om daarnaast gezelschap te houden.

In een poging om het misbruik te stoppen werd een echte advocate al geweigerd omdat ze een verkeerde beha aan zou hebben. Na het uittrekken van de beha mocht ze er weer niet in omdat ze geen beha aan had. Daarnaast zijn er zelfs medewerkers van gevangenissen gearresteerd nadat ze betrapt waren tijdens een vluggertje met gedetineerden.