Film over bankier van het verzet in de maak

Het leven van de Zaanse bankier Walraven (Wally) van Hall wordt verfilmd. De producenten Sytze van der Laan en Alain de Levita van NL Film werken aan de film Bankier van het Verzet, de bijnaam van Van Hall.

De producenten zoeken naar een regisseur en scenarist voor hun film. De opnamen van Bankier van het Verzet staan gepland voor volgend jaar winter. "Door zijn rol als financier van het verzet heeft hij de bezetter enorme schade toegebracht", zegt Van der Laan in een reactie op de website van NL Film. "Deze film wil hieraan herinneren."

De familie van de verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog steunt Bankier van het Verzet. "De familie is gelukkig met het feit dat er, naast het monument op het Amsterdamse Frederiksplein, een zorgvuldige en tastbare herinnering overblijft voor volgende generaties aan het grote werk dat vader in de oorlog heeft verricht."

Rutger Hauer had in 2006 ook plannen om het leven van de bankier te verfilmen, maar die hebben geen doorgang gevonden. "Deze film staat daar los van", aldus een woordvoerder van NL Film.