Problemen op de weg door vrachtwagens

Het verkeer heeft vrijdagochtend flink last van twee ongelukken met vrachtwagens. Op de A1 en A2 raakten trucks van de weg, waardoor lange files ontstonden.

De A1 tussen Oldenzaal-Zuid en de Lutte is in beide richtingen afgesloten toen een vrachtwagen door de middenberm schoot. De truck bevatte vaten met additieven voor dieselbrandstof. De chemische stof kan een irriterende en bijtende reactie geven bij aanraking maar zorgde niet direct voor gevaar, meldt de politie.

De Duitse chauffeur is naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek. De weg is naar verwachting nog de hele ochtend dicht. Drie automobilisten die de afzetting negeerden, zijn op de bon geslingerd. Het verkeer kan omrijden via de A35 of A12.

Op de A2 bij Den Bosch botste een vrachtwagen op een rijdende afzetting. De oplegger belandde daarbij voor een deel in een naastgelegen rivier, meldt de Verkeersinformatiedienst. De weg richting Utrecht is tussen het knooppunt Vught en knooppunt Empel afgesloten. Ook hier duurt dat naar verwachting tot het middaguur. Omrijden kan het beste via Breda.