Gremdaat: Managers maken NL kapot

Dominee Gremdaat hekelt de managers die Ajax besturen. Dit zei hij vrijdag in de VARA-talkshow De Wereld Draait Door. Hij is woest dat de Raad van Commissarissen van Ajax clubicoon Johan Cruijff heeft proberen te naaien door Louis van Gaal zonder overleg als technisch directeur aan te stellen.

Toch heeft Gremdaat hoop voor Cruijff: "Het sprankje hoop is dat Johan Cruijff ook een enorm incasseringsvermogen heeft, dat hij heel veel bergen heeft verzet en dat hij die dolk in zijn rug, want zo mag je het toch inderdaad wel stellen, dat het echt een gemene achterbakse smerige kut-dolk in zijn rug geweest is, dat hij daar bovenuit kan groeien. En dat heel veel fans toch aan hem denken; en denken van: 'Hij is het idealisme binnen Ajax en de anderen zijn de managers.'"

Gremdaat heeft het sowieso helemaal gehad met de vele managers die het land besturen: "En we moeten in Nederland opstaan tegen de managerscultuur. Want die gaat Nederland kapot maken. En dat is niet alleen bij Ajax, ook bij de omroepen, het bedrijfsleven, overal heb je de managers die helemaal niet geloven in het product, die niet geloven in de mens, alleen maar met economie bezig zijn, en dan zo'n geniaal iemand als Johan Cruijff gewoon kapot maken!"


Dominee Gremdaat: Managers maken Nederland kapot (Fragment vanaf 8:14)