Lady Gaga domineert Europese MTV Awards

Lady Gaga is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de MTV Europe Music Awards 2011(EMA's). De Amerikaanse zangeres won de prijs in vier categoriën: beste vrouwelijke artiest, beste song, beste video en grootste fanschare (een nieuwe prijs). De prijzen werden uitgereikt tijdens een groots festijn in de Odyssey Arena in Belfast.

Justin Bieber, Bruno Mars en Thirty Seconds to Mars wonnen ieder twee awards. Bieber werd verkozen tot beste mannelijke artiest en won in de categorie Best Pop. De Koreaanse jongensband Bigbang won, tot veler verrassing, in de categorie beste wereldwijde act. Minder verrassend was de award voor beste Hip Hop-artiest die voor de tweede keer achter elkaar werd toegekend aan Eminem. De Amerikaanse zangeres Katy Perry, die ook gedeeltelijk de presentatie van de avond op zich nam, kreeg een onderscheiding voor beste live act.

Meer dan 8000 bezoekers woonden de show in Belfast bij en zagen daar onder anderen David Guetta, Justin Bieber, Lady Gaga en Queen optreden. Laatstgenoemde legendarische rockgroep werd gelauwerd met een Global Icon Award.

Tijdens de show werd stilgestaan bij de dit jaar overleden zangeres Amy Winehouse.

Lady Gaga domineert Europese MTV Awards
Lady Gaga domineert Europese MTV Awards (Foto: ANP)