Olifant uit gracht Dierenpark Emmen

De olifant die zondag in een gracht van Dierenpark Emmen was gevallen is eruit gekomen. Maandag rond 05.00 uur liep olifant Radza het pleintje voor zijn stal op, meldt het dierenpark. Hij staat inmiddels weer bij de rest van de kudde op stal.

Nadat de 45-jarige mannetjesolifant zondagmiddag in de gracht was gevallen moesten ruim duizend bezoekers het park halsoverkop verlaten. De olifant kon in theorie aan de verkeerde kant uit de gracht klimmen en zo tussen het publiek terechtkomen. Dat risico wilde het park niet nemen.

Radza stond tijdens het voeren voorovergebogen bij de gracht en kreeg volgens het park waarschijnlijk een duwtje. Bij de val raakte de olifant gewond aan zijn slurf en brak een slagtand af. De afgebroken slagtand vloerde een 18-jarige bezoekster. Haar letsel bleef beperkt tot een bult op haar hoofd. Ze doet maandag haar verhaal in het AD.

Verzorgers probeerden Radza na de val met eten naar zijn stal te lokken, maar dat lukte zondag niet. Na een volgens het dierenpark rustig verlopen nacht is het alsnog gelukt. De olifant lijkt naast de afgebroken slagtand en de schaafwond op zijn slurf niets aan het incident te hebben overgehouden.

Het is niet de eerste keer dat een olifant van het park in de gracht valt. In 2009 viel de eveneens 45-jarige olifant Annabel na een stoeipartij in de greppel, met fatale gevolgen. De gracht is sindsdien wel wat aangepast, om te voorkomen dat een val ernstige verwondingen oplevert.


Olifant uit gracht Dierenpark Emmen (Foto: Novum)