Levensbedreigende drug verovert Europa

Een nieuwe levensgevaarlijke drug, krokodil genoemd, verovert Europa. De drug blijkt dezelfde werking te hebben als heroïne, met dit verschil dat de nieuwe drug de huid kapot maakt en het er zelfs voor zorgt dat de wonden kunnen gaan rotten. Het eerste gebruik blijkt vaak al dodelijk te zijn.

Deze nieuwe drug, die eenvoudig zelf vervaardigd kan worden, dook het eerst op in Rusland. Arme jongeren maken deze drug door een hoestdrankje, benzine, jodium en zwavel te laten koken totdat het een dikke brij vormt.

"Het kost bijna niets maar heeft een vernietigende werking op het lichaam", volgens Kysia Hekster NOS-correspondent in Rusland. "Het vreet je vlees op, er komen diepe gaten in je huid tot op het bot en het stinkt verschrikkelijk. Door de wonden op je lichaam lijkt het alsof je bent aangevallen door een krokodil, vandaar de naam van de drug." Als je begint te gebruiken leef je nog een jaar, misschien twee", vervolgt Kysia Hekster.

In Rusland zijn naar schattingen op dit moment een miljoen krokodil-verslaafden. Door een gebrek aan afkickklinieken kan de overheid hierdoor niet of nauwelijks tegen dit verschijnsel optreden. Volgens Der Spiegel is er ook al sprake van krokodil-gebruik in Duitsland. Met name in het Ruhrgebied en Frankfurt zou de drug zijn vernietigende werk doen. De vraag is nu wanneer het gebruik in België en Nederland zal worden geconstateerd.  

Voor (onsmakelijke) filmpjes en foto's over de gevolgen van de werking van de drug krokodil, klik hier.