Liam Gallagher vindt regisseur voor Beatles-film

Liam Gallagher heeft Michael Winterbottom gestrikt om zijn Beatles-film te regisseren. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Playlist. De Beady Eye-zanger produceert The Longest Cocktail Party en is druk bezig de muziekrechten van film te verwerven.

De 50-jarige Winterbottom werkt nog aan een aantal filmprojecten, dus wanneer de Beatles-film in productie kan gaan, is nog onbekend. Muziek speelt in de film van de Brit vaak een grote rol. Zo maakte hij de komische film 24 Hour Party People in 2002 over een platenmaatschappij en in 9 Songs spelen rockconcerten een belangrijke rol.

Gallagher maakte vorig jaar bekend met zijn productiebedrijf een film te willen maken over de legendarische Britse popgroep. The Longest Cocktail Party is gebaseerd op het gelijknamige boek van Richard DiLello uit 1973. In de jaren zestig werkte de auteur voor de Fab Four. De film gaat over de beginjaren van The Beatles.

De zanger en producent heeft gesprekken gevoerd met Johnny Depp om de hoofdrol te spelen. "Het personage komt uit Liverpool en is ongeveer 32 jaar oud, terwijl Johnny een Amerikaan van 48 is, dus dat verschil is te groot", zegt Gallagher.


Liam Gallagher vindt regisseur voor Beatles-film (Foto: Novum)