Opa speelt nazilied in tv-talentenjacht

In Oostenrijk is een relletje ontstaan rond het televisieprogramma 'Die große Chance'. Tijdens de talentenjacht hief een 68-jarige kandidaat ineens een nazilied aan.

De krasse knar kwam op het podium om de jury zijn skills te laten zien. Opa is namelijk goed in mondharmonica spelen en wilde graag het publiek vermaken met zijn kunsten. Maar kijkers moesten weinig hebben van het deuntje dat de beste man inzette. De Oostenrijker speelde namelijk het befaamde Horst-Wessellied.

Het Oostenrijkse tv-station ORF, dat de talentenjacht uitzond, betreurt de actie. "De kandidaat wilde juist een oud volkslied spelen", verklaart de zender. "'Es wollt ein Mann in seine Heimat reisen'. De gelijkenis met het Horst-Wessellied is echter treffend. Daarom had dit lied niet in onze show mogen worden gespeeld."

Het incident vond vrijdagavond plaats tijdens de opnames van de talentenjacht. Omdat niemand de gelijkenis was opgevallen, werd het fragment gewoon uitgezonden. ORF heeft de opnames inmiddels bewerkt, opdat het verboden lied niet meer in de herhaling is te zien.


Deze onvervalste nazikraker werd live op tv gespeeld